امنیت در رفتار با نوجوان
بنا به هیچ دلیل خاصی نباید مهر نوجوانتان را از قلبتان بیرون کنید، حتی برای یک لحظه. وقتی شما از صمیم قلب باورشان کنید، آنان نیز یاد میگیرند که خود را تمام و کمال باور داشته باشند.
آنان را صد در صد باور داشته باشید
به دوران نوجوانی خود برگردید و از خود بپرسید آیا طی آن دوران احساس ناامیدی و دلسردی میکردید؟ آیا قلبتان میشکست؟ آیا خیال میکردید که به جایی تعلق ندارید؟ آیا احساس پریشانی میکردید و بر این گمان بودید که کسی را ندارید تا به او رو کنید؟
اگر شما آنقدر خوش اقبال بودید که کسی به کنه وجودتان پی برد و دانست که هستید و راه صحیح را به شما نشان داد، حتما متوجه شدهاید که آن حمایت اکنون تا چه حد برایتان حائز اهمیت است و اگر کسی را در کنار خود نداشتید، امروز میدانید که چه کمبودی داشتید و چقدر احساس تنهایی و بیکسی میکردید و مسلما دلتان نمیخواهد نوجوانتان نیز چنین آیندهای پیشرو داشته باشد.مرکز مشاوره آنلاین
باور و اعتقاد شما به این که نوجوانتان فردی توانا و در باطن خوب است، شرط واجبی برای پیشرفت و گسترش حس مسئولیتپذیری و تبدیل او به شخصی بالغ و سرزنده است. او احتیاج دارد حتی در مواقعی که انتخاب ناصحیح میکند یا باعث سرافکندگی و ناامیدی شما میشود، تأییدش کنید.

او به عشق و محبت شما نیازمند است. هرگز این کشور را از او دریغ نکنید. اگر شما او را باور نداشته باشید دچار بحران و مشکلاتی میشود که دیگر به راحتی نمیتواند در مسیر اصلی خود گام بردارد. حتی هنگامی که نوجوان شما دست به رفتاری احمقانه میزند و یا با قضاوت ناصحیح و ضعیف خود همه چیز را درهم میریزد، به خاطر داشته باشید در آن لحظه تصور میکرده عملش صحیح و آن تنها راه چاره بوده است.
هر نوجوانی به روش خاص خود خرابکاری میکند، خطر میکند، به زحمت میافتد، قانونشکنی میکند، میکوشد خود را از دردسری برهاند و از شما چیزی بگیرد. بعضی از نوجوانان خود را با قانون درگیر میکنند و باعث بحران و آشوب خاصی میشوند. حتی زمانی که خود را به دردسر انداختهاند، شما حواس خود را متوجه تصویر بزرگتری کنید. بارها به خود گوشزد کنید دردسری که او برای شما و خودش درست کرده فقط به این علت پیشپا افتاده است که او هنوز خود را نمیشناسد.
بگذارید نوجوانتان متوجه این قضیه شود که حتی اگر دست به کار خطایی زد، شما هم چنان او را باور دارید. در آن هنگام است که او میتواند از اشتباهات خود پند بگیرد و خود را اصلاح کند و به سوی رشد فکری گام بردارد.
شخصیت وجودی آنان را تحسین کنید
آیا تابهحال تجربه کردهاید حتی اگر شخصی بیرحم، عصبانی یا خسیس بودهاید، از محبت و عشق برادر، خواهر، پدر و مادر یا پدر بزرگ و مادر بزرگتان برخوردار گشته اید؟ آیا تا به حال متوجه شدهاید صرفنظر از هر آنچه بودهاید، مادربزرگ و پدربزرگتان عاشق شما بودهاند و برق شادی و شعف را در چشمان آنان دیدهاید؟ وقتی احساس سرخوردگی، درماندگی و عجز میکردید، یکی از افراد خانواده، با دلسوزی و ترحم به شما مینگریست و نگاهش آنچنان در شما اثر میگذاشت که نگرانیتان برطرف میشد؟
اگر تا بدان حد خوش اقبال بودهاید که از عشق بیقید و شرط یکی از افراد خانواده نصیب ببرید، به راستی فردی خوشبخت بودهاید و اگر به راستی در آرزوی عشق و محبت میسوختید و دوست داشتید کسی شما را به دیده محبت بنگرد ولی از چنین موهبتی بیبهره بودهاید، پس اجازه ندهید نوجوانتان درد بیمحبتی را بچشد.
ممکن است از دست آنها عصبانی شویم، ولی نباید دریچه قلب خود را به رویشان ببندیم. حتی در مواقعی که ما را به مرز جنون میرسانند باید به دنبال چاره باشیم و راهی پیدا کنیم تا بتوانیم به آنان افتخار کنیم. بر سر بسیاری از مسائل میتوان با آنها کلنجار رفت، ولی بر سر مسائل عاطفی نباید چنین کرد. نوجوانان وقتی حمایت شوند و عشق و محبت ببینند، ترقی میکنند و همه ما از این وضع سود خواهیم برد. نوجوانانی که با قدردانی پدر و مادر روبهرو میشوند، مشتاق یادگیری هستند و مایلند خود را در مسائل پدر و مادرشان درگیر کنند.
نوجوانان به پدر و مادری احتیاج دارند که از خبرگان روابط عمومی باشند و تمام هم و غم خود را صرف نوجوانان کنند و بتوانند از مبارزات بیشمار روزمره این دنیای پر جنجال سربلند بیرون آیند. نوجوانان به تحسین و تشویق شما احتیاج دارند. نیازمندند که به آنان شخصیت بدهید، از آنان قدردانی کنید، دلداریشان بدهید، آنان را بشناسید و بگذارید متوجه شوند که شما مایلید برایشان کاری انجام دهید.
منبع: مرکز مشاوره و روانشناسی ایران-مرکز مشاوره:امنیت در رفتار با نوجوان
:: برچسبها:
امنیت در رفتار با نوجوان ,
امنیت رفتاری ,
امنیت اجتماعی نوجوان ,
:: بازدید از این مطلب : 1024
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1